Gipon Zeeschouw, de Yzeren Kat

Zee Schouw de Yzeren Kat, ontwerp Gipon, werf Kooijman en de Vries.

Gipon Zeeschouw

Gipon  Zeeschouw

zeeschouw te koop

Prachtige schouw

Yzeren KatDeze zeer gezellige boot is door de eigenaren alle jaren goed onderhouden. De boot heeft geen roest en staat prachtig in de verf. Het tuig is als nieuw en het houtwerk in een prima staat. De motor is een 30 pk sterke Renault diesel, start altijd direct, rookt niet en gebruikt geen olie. Verbruik 1,5 liter per uur.

Het schilderwerk is van 2016, oude verflagen van de dekken en het onderwaterschip zijn profesioneel verwijderd. Niet omdat er roest was maar omdat de verf na alle jaren onderhoud erg dik was opgebouwd. Nu staat de boot mooi strak in de verf. Het vlak is 2 cm. dik, hierdoor zijn er geen vlakspanten nodig wat ten goede komt aan de stahoogte binnen van ± 1,95 m.

De roef heeft een gezellige 'bruine vloot' uitstraling met nieuwe kussens en stoffering van 2015. In de hoek een kaartentafel met marifoon (Sailor) en een petroleum kachel. Ook de matrassen op de vier vaste bedden in het vooronder zijn zo goed als nieuw. De vier vaste bedden (1x2 en 2x1 persoons) bieden genoeg ruimte voor vier volwassenen. Onder het bed is kastruimte en in de piek ruimte voor de zeilen. Het toilet is prettig ruim voor een scheepstoilet met stahoogte en de pot boven de waterlijn om overlopen te voorkomen.

Schepen van Gipon zijn gebouwd om comfortabel te zeilen en eenvoudig te handelen. De boot zeilt echt goed en ligt mooi op het roer. Het strijken van de mast gaat zeer eenvoudig, de voorstag staat standaard op de strijklier. Ankeren op het wad gaat perfect met het vaste anker en 30 meter ketting op het ankerlier.

Al met al een ideale boot met karakter voor een gezin die vrije tijd door wilt brengen op het wad, IJsselmeer en de Friese wateren.

We hebben de boot onderhouden met het oog op lange termijn. Onverwacht hebben we de Peer Gynt gekocht waardoor dit perfect onderhouden scheepje in april 2017 verkocht is aan Eslbeth en Rolf de Jonge.

Yzeren Kat

Schepen met karakter